0

Din indkøbsvogn er tom

25. marts 2019

Vi kender det alle sammen... Man kommer ud til sin hest og pludselig er ens fantastiske, flotte hest forvandlet til en levende mudderpøl! Det kan næsten ikke undgåes... Før eller siden kræver din hest den helt store groomingtur, så den atter kan fremstå fra sin bedste side. Mange hesteejere giver også sin hest en god groomingtur inkl. et bad inden stævne, kåring eller photoshoot.

Men man kræver ikke en god undskyldning for at få sin hest til at skinne. Det skaber hygge med hesten og hesten vil helt sikkert nyde at få fjernet irriterende snavs fra pelsen. Derfor har vi samlet en lille step by step guide her på bloggen. Så skal din hest nok blive flot at se på igen.

Step 1 - Start med et bad

Start med at give hesten et bad med din yndlings shampoo. Vi har et kæmpe udvalg af diverse shampooer, så du kan helt sikkert finde en til din hest. Du finder f.eks. shampooer til brune, sorte og røde heste på vores webshop. Se hele vores udvalg af pelspleje produkter her. 

Når du skal give hesten et bad, er det bedst, at du bruger lunkent til varmt vand. Det varme vand har nemmere ved at opløse snavs og støv i hestens pels. Brug en shampoo der passer til hestens pels. Vi har f.eks. shampooer til sensitive heste eller til heste med meget fedtet pels. Sørg for at få gnubbet shampooen godt ind i pelsen, så du får fjernet alt skidt og snavs. Hvis du gerne vil have en ekstra blød pels, så skal du vaske efter med en balsam.

Sørg for at skylle shampooen godt ud, bagefter kan du vaske efter med den balsam du har valgt. Lad balsammen sidde og virke 1 minuts tid i pelsen inden du vasker den ud.

Step 2 - Tør hesten

Efter hesten har fået et dejligt, langt bad skal den tørres. Hesten må ikke stå og blive kold, så læg et lækkert dækken på den, så den bliver holdt varm. Særligt på de kølige efterårs- og vinterdage er det vigtigt at få tørret hesten hurtigt. Om sommeren kan du nøjes med at smide et tyndt dækken på hesten, eller lade den tørre i solen, hvis vejret er til det.
Mange heste elsker at rulle sig efter et bad, så lad ikke hesten komme på fold imens den er fugtig. Så står du bare med en beskidt hest igen. Træk evt. med hesten efter dens bad. Så kan I have lidt kvalitetstid sammen imens hesten tørrer.

Fleece og uld er godt til at lægge på hesten efter et bad. Dækkenet holder din hest varm, samtidig med at det er svedtransporterende. På den måde bliver hesten hurtig tør igen, men uden at få det for varmt. Al fugt kommer ud og lægger sig ovenpå dækkenet, men hesten vil blive tør indvendigt. Så smart! Hvis vejret er meget koldt eller din hest er kuldeskær, kan du finde dækkener med hals. Så er din hest dækket lidt mere til. Sørg også for at din hest ikke står i træk. Luk vinduer og stalddøre imens hesten tørrer.

Horseware har lavet et genialt dækken til at tørre hesten hurtigt efter vask. "Dry rug" er et super smart dækken, som hurtigt tørrer hesten og giver den et flot glat og blankt look. Dækkenet er åndbart, absorberer fugten. Halsen kan rulles sammen og gemmes i en lomme.

Step 3 - Få pelsen til at skinne

Så er hesten klar til grooming. Find dine bedste strigler frem. Sørg for at de er rene inden du børster hesten med dem, ellers tilføjer du bare snavs til hesten pels.

Red hestens man og hale ud imens hårene er fugtige. Så er de nemmere at rede ud. Brug en god showsheen, balsam e.l. til at blødgøre hårene. Særligt halehår kan være svære at rede ud, hvis din hest har en kraftig hale. Jo blødere du kan gøre hårene, jo færre vil blive siddende på børsten. Hvem kan ikke lide store, kraftige haler? Så pas godt på hårene. 

Når hesten er helt tør kan du gå igang med at groome hesten til perfektion. Brug dine yndlings strigler og få den flotteste pels. Start fra halsen og arbejd dig ned over hesten. Husk også at hestens hoved, ører og under kæberne skal finpudses. Sørg for at komme godt rundt om hesten og brug gerne flere forskellige strigler for at opnå det bedste resultat.

Step 4 - Det sidste finish

Kræs for detaljer. Smør hestens hove med en god hovolie. F.eks. har vi en skinnende hovolie fra Carr&Day&Martin. Den sørger for at din hest har flotte, skinnende og sunde hove. Hvis du har lidt travlt, burde du prøve Supershine Hoof Polish fra Absorbine. Den tørrer på kun 60 sekunder! Så slipper du for at der sidder skidt og snavs på hovene, hvis du vil ud og gå med hesten, eller smide den i boksen imens den tørrer. Sørg for at komme godt rundt på hele hoven.

Hesten pels kan også få et ekstra pift. F.eks. vil en glitterspray fra GroomAway sørge for at din hest glimter flot i solen. Så bliver de andre ryttere helt misundelige. Du kan også prøve vores populære Dreamcoat spray. Denne spray giver ultimative pelsglans, men uden at hesten pels bliver glat. Perfekt til stævner. 

Har din hest enkle skaldede pletter fra sår eller hudafskrabninger? Fortvivl ikke, dette har vi selvfølgelig også en løsning på. Nathalie Horsecare Fur Fix findes i mange forskellige farver. Smør et tyndt lag på den bare plet. Det stimulerer en hurtigere og tættere pelsvækst og danner et tyndt beskyttende lag, mens pelsen vokser ud igen. 

Skal din hest stå over natten f.eks. hvis I skal til stævne? Så prøv "Rambo Show Set". Rambo Show Set er det perfekte dækken til, at holde din hest varm, ren og klar til stævne. Giver fuld beskyttelse af hovedet, hals og krop i behageligt og åndbart materiale. Dækkenet er lavet af børstet polyester med fugttransporterende teknologi og dækkenet kan derfor lægges på en fugtig hest. Det transporterer fugt væk og holder din hest tør, ren og komfortabel.

Så skinner din hest igen! Ofte er det detaljerne der binder det hele sammen. Gå ikke på kompromis, din hest skal blive så flot som mulig. 


Nyhedsbrev og tilbud