0

Din indkøbsvogn er tom

15. juli 2019

Plages din hest af fluer og insekter? 
Det er en problematik de fleste kender til. Fluer, klæger og andre små insekter irriterer hestene både på fold og under arbejde. Hestene bliver bidt og stukket- slår med hovedet, hæver op og pisker rundt med halen - alt i alt en rigtig irriteret hest i sommertiden, som vi ellers gerne vil nyde så meget som muligt. 

Vi har her samlet de bedste råd til, at holde din hest eller pony insektfri hen over sommeren. 

1. Fluespray 
Et rigtig godt middel, som er nemt både effektivt og nemt at anvende er fluespray. Det kan sprayes på hele kroppen,- dagligt eller med mellemrum alt afhængig af hvilken fluespray du bruger, samt hvilket behov din hest har. 
Ultrashield - en rigtig god spray til hesten på sommerfold og til hesten som ikke kan tåle insekterne. Den behøver ikke, at sprayes på dagligt, da den er drøj i brug og lavet til utilregnelige vejrforhold. Den beskytter imod mere end 70 forskellige arter. 
Blue hors buzz off og Effol insekt block er begge fluesprays, som er velegnet til dagligt brug. Det er især godt ved skumringstid, på vindstille dage eller under ridningen. Til brug i hestens hoved er der lavet en smart roll on, så du nemt kan smøre det på.

2. Fluemaske
Har din hest ikke særlig tyk eller lang pandelok vil det være en rigtig god ide med en fluemaske eller et fluepandebånd. Fluerne sætter sig nemlig i det fugtige område i hestens øjne og skaber derved nemt irritation og infektion. Fluemasken giver hestens hoved og øjne ro fra insekterne og de findes både med og uden ører, samt med eller uden mule. Er hestens øjne blevet irriteret kan det være en god ide at skylle dem med øjenrens.

3. Fluedækken
Hvis din hest er meget insekt sensitiv eller hæver op af stikkene, er et fluedækken vejen frem. Et fluedækken er lavet i tyndt åndbart materiale, så din hest kan have det på hele sommeren - også på de varme dage. Derudover reflekterer de fleste insektdækkener solens stråler eller er behandlet med UV-block. Det holder fluerne væk fra størstedelen af kroppen og giver derved din hest et afslappende afbræk fra de irriterende dyr. De findes i mange forskellige varianter- både med og uden hals, maveklap, forskellige frontlukninger og pasform. Vi har mange forskellige på lager fra mærker som Horseware, HorseGuard og WeatherBeeta
Har din hest eksem skal du vælge et eksemdækken, så hesten er dækket så meget som muligt og mitterne ikke kan stikke igennem.

 

4. Fluefri under ridning
Skal du en tur i skoven, ride midt i skumringstiden eller er din hest bare meget irriteret på insekterne, kan det være en hjælp for din hest med et flue/insektridedækken. Det kan give lidt ro under ridningen. Ridedækkenet er det samme som et almindeligt fluedækken, men med hul til sadlen. Især skoven er fyldt med mange insekter som generer hestene og den hyggelige skovtur kan hurtigt være ødelagt. Slår hesten meget med hovedet kan et fluepandebånd eller en ridemaske, kan være ekstra supplering til den sarte hest. 

 

Sommereksem - beskyt og hjælp din hest ekstra
Nogle heste lider af sommereksem. Sommereksem opstår når hesten får en allergisk reaktion af mitternes spyt. Mitter er en blodsugende myg, som overfører spyt når den stikker. Det optræder hyppigst som en hudlidelse på man, ryg og halerod. Sommereksemen er værst når der er flest mitter og man kan derfor tage lidt forbehold. Dette kan være at sætte hesten på en fold med mere vind, da mitter trives bedst i varmt og fugtigt miljø. Det kan ogå være en god ide at sætte hesten på stald i skumringstiden og give den eksemdækken og insektspray på når den er ude. Er hesten begyndt at klø sig kan det være en god ide at vaske med en kløestillendeshampoo og smøre med en kløstillende lotion, som eksempelvis Effol skin lotion

Eksemdækken
Eksemdækkener bruges til hesten med sommereksem. Forskellen på et fluedækken og et eksemdækken, er at mitter ikke kan komme igennem eksemdækkenet. Eksemdækkenet er også altid med hals og maveklap for, at beskytte hesten mest muligt. Nogle sidder endda helt tæt på hestens krop og har også maske. Eksempler på eksemdækkener er Rambo Hoody Vamoose , WeatherBeeta ComfiTec Shieldeller Karlslund eksemdækken.

Kløestillende
Sommereksem klør som regel utrolig meget. Det er derfor vigtigt, at behandle hesten med enten kløestillende shampoo, olie eller andet. Dette lindrer for det første kløen og ved af lindre kløen, kradser hesten ikke alt pelsen af i det pågældende område. Det kan være Anti Ich fra Blue hors eller Salt shampooen fra Nathalie Horsecare.


Nyhedsbrev og tilbud