0

Din indkøbsvogn er tom

16. juni 2021

Har du også set dig varm på en Mattes gjord og alle dens lækre kvaliteter? 

Det kan vi hos Riders Deluxe godt forstå.

Derfor har vi sammensat en nem og overskuelig guide med billeder, så du ikke længere behøver være i tvivl, hvorvidt du vælger den rigtige gjord eller ej. 

Men først, hvorfor vælge en Mattes gjord? 

Mattes er designet til, at give hesten mest mulig komfort under ridning. Alle gjordene er ergonomisk formet og adskiller sig her fra mange andre gjorde. De har derudover alle sammen en smallere form ved hestens albue for at give mest mulig bevægelighed for hesten, uden at begrænse den.

Alle Mattes gjorde er designet med et system, der sikrer en absolut lige fordeling af trykket fra gjorden, også på brystbenet. Dette system er lavet af indvendige stropper der arbejder omkring et blødt stykke plastik, som resulterer i en lige fordeling af trykket fra gjorden også på begge sider af brystbenet. 

En anden ting Mattes er kendt for, er deres lækre kvalitet af lammeskindet. Det er ægte lammeskind og er meget åndbart, samtidig med det mindsker risikoen for slidmærker og sår fra gjorden betydeligt. 

Mattes har været på markedet i lidt over 150 år og har en masse erfaring bag sig. Alle Mattes gjorde er nøje udvalgt og testet for at sikre den bedste effekt og kvalitet. Så ved køb af en Mattes gjord, er du sikret en gjord i verdens kvalitet.

1. Form - hvilken udgave skal min hest have? 

Din hests form har meget at sige i forhold til valg af gjord. Det er derfor vigtigt, at tage stilling til, ud fra disse billeder og beskrivelser, hvilken form din hest har. Tag eventuelt et billede af din hest fra siden af med hovedet pegende fremad og sammenlign. Er du stadig i tvivl, efter at have kigget på disse billeder så send os en mail med billedet af din hest - vi hjælper gerne.

 

 

2. Mål - Hvordan ved jeg hvor lang en gjord min hest skal have? 

En anden ting der er utrolig vigtig ved valg af en Mattes gjord, er at længden passer. For at en Mattes gjord sidder korrekt og deraf får den ønskede effekt, skal længden passe. 
Gjorden skal sidde ret højt kontra mange andre gjorde. Dette er for at gjorden sidder korrekt i forhold til albuen og hesten derfor kan bevæge sig frit uden at komme i karambolage med gjorden. 

Sådan måler du den rigtige længde til din nye mattes gjord:

Sadel hesten op med det udstyr den går med til dagligt. Spænd gjorden som du normalt ville spænde den, men husk at spænde lige meget i hver side. Herefter måler du fra slutningen af sadelklappen på den ene side, hele vejen under maven og op til slutningen af den anden sadelklap.
Herefter trækker du 30cm fra dit mål. 


EKSEMPEL: 
Mål: 91
Minus: 91-30 = 61 
Gjordens korrekte størrelse er her 65cm.

OBS - ligger du mellem 2 mål, bør du altid runde op.
Har du for eksempel et slutmål på 67, bør du stadig runde op til 70cm, selvom du er tættere på 65cm. 

 Er du stadig i tvivl om hvilken Mattes gjord, der er den helt rigtige til dig og din hest?

Så send os en mail eller chat besked, så hjælper vi dig gerne med at finde det perfekte match!

Én ting er helt sikkert. Du vil elske din nye Mattes gjord og det samme vil din hest. 


Nyhedsbrev og tilbud