Sådan plejer du dit dit læder så det holder sig sundt

Læderpleje

Vi får rigtig mange spørgsmål om, hvordan man bedst holder sit hovedtøj eller sadel ved lige. Og det gør man med den rette læderpleje. Men hvad er den rette læderpleje så?

Vi anbefaler altid at pleje sit læder regelmæssigt. Så selvom man ikke er den store konkurrencerytter som pudser hver weekend, så kan det faktisk være en god idé at bruge lidt ekstra tid på sit udstyr.

Riders Deluxe anbefaler ugentligt pleje af sit læder.  Læderpleje behøver ikke at tage lang tid, hvis man gør det regelmæssigt. Man kan ikke undgå at sit hovedtøj eller sin sadel samler skidt og snavs og det er vigtigt at det bliver fjernet. Ellers vil dine læderprodukter hurtigt se grimme og gamle ud.

Step 1

Step 1 er altid at fjerne skidt og snavs fra læderet med en god sæbe eller læderrens. Sæben tilføjer plejestoffer, udover at rense læderet. En god sæbe kunne være Nathalie Horsecare's lædersæbe. Læs altid om produktet, og hvordan det skal anvendes. Det kan variere en smule fra produkt til produkt, så det er vigtigt at følge anvisningerne, for at få det bedste resultat. Skrub nænsomt, så du ikke ødelægger læderet.

Step 2

Find en læderfedt der passer til din pengepung, også er der ellers bare om at gå i gang. Der findes produkter der giver læderet en skinnende finish som denne fra Effax. Men du kan også købe produkter der give en mat finish. Olie anbefales kun ved meget tørt læder.

Opbevaring af læder

Dine læderprodukter har bedst af at blive opbevaret i et tørt rum med god udluftning.

Vi håber du blev lidt klogere på, hvordan du vedligeholder dit læder bedst muligt.