Sådan holder du din hest varm og komfortabel

Guide til valg af dækken: Sådan holder du din hest varm og komfortabel

RD EquiComfort
Dækkener spiller en afgørende rolle i at opretholde din hests komfort og sundhed, især i de koldere måneder. Men med en bred vifte af dækkener på markedet kan det være udfordrende at vælge det rigtige. Vi har udarbejdet en omfattende guide for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Overvej hestens behov

Først og fremmest er det vigtigt at forstå din hests individuelle behov. Faktorer som alder, aktivitetsniveau og staldforhold påvirker, hvilket dækken der er bedst egnet. Her er nogle vigtige overvejelser:

1. Temperatur og vejrforhold

Hvad er klimaet, hvor du bor? Hvis du bor i et område med strenge vintre, har din hest brug for et varmt dækken med meget isolering. Omvendt kan en hest i mildere klimaer klare sig med mindre isolering.

2. Aktivitetsniveau

Aktive heste, der bruges til træning eller konkurrencer, genererer ofte deres egen varme og har brug for et åndbart dækken, der forhindrer overophedning. Mindre aktive heste har brug for mere isolering.

3. Alder

Ældre heste og føl er mere følsomme over for temperaturændringer og kan kræve ekstra beskyttelse for at holde sig varme.

Forskellige typer af dækkener

Der findes flere typer dækkener på markedet, hver med deres egne egenskaber og formål:

1. Regndækken

Regndækken er designet til at beskytte din hest mod regn og let vind. De er normalt lavet af vandtæt materiale og er ideelle til vådt vejr. De fås både med og uden fyld.

2. Vinterdækken

Vinterdækken er tykke og isolerede for at holde hesten varm i kolde temperaturer. De findes med forskelligt mængder fyld, så du kan vælge det rigtige for din hest. Nogle producenter har udviklet dækkener med liner system.

3. Fluedækken

Fluedækken beskytter din hest mod insekter og fluer om sommeren. De er lette og åndbare.

4. Stalddækken

Stalddækken bruges indendørs i stalden for at holde hesten ren og varm. De er normalt ikke vandtætte.

Pasform og størrelse

At vælge den rigtige størrelse og pasform er afgørende for dækkens effektivitet. Et for stramt dækken kan begrænse hestens bevægelse, mens et for løst dækken ikke giver tilstrækkelig beskyttelse. Mål din hest korrekt og sørg for, at dækkenerne passer godt.

Vedligeholdelse

Regelmæssig vedligeholdelse af dine dækkener forlænger deres levetid. Vask og tør dækkenerne korrekt i henhold til producentens anvisninger og reparer eventuelle små skader for at undgå, at de bliver større problemer.

Valget af det rigtige dækken er afgørende for din hests trivsel. Tag dig tid til at overveje hestens individuelle behov og de forskellige dækkentyper, der er tilgængelige. Med den rette pleje og opmærksomhed vil din hest holde sig komfortabel og glad også når det er dækkentid.


Vi håber at denne guide kan hjælpe dig med at vælge de rigtige dækkener til din hest og hjælpe med at sikre komfort  i alle vejrforhold.